Componentele unui sistem de supraveghere video performant

03.06.2020

Un sistem de supraveghere video are urmatoarele componente:

• DVR (Digital Video Recorder) pentru sisteme de supraveghere video analogice, respectiv NVR (Network Video Recorder) pentru sisteme de supraveghere digitale

Alegerea DVR-ului sau NVR-ului se face in functie de numarul de camere pe care doriti sa il montati, pentru un DVR cu 8 canale nu se pot monta mai mult de 8 camere.
Un alt aspect de care trebuie tinut cont atunci cand alegem un DVR sau NVR , este rezolutia de inregistrare , astfel cu cat rezolutia este mai mare , cu atat calitatea imaginii este mai buna.
• Hard Disk – este unitatea de stocare a datelor care se instaleaza in interiorul DVR-ului , functioneaza 24/24 daca ati setat DVR sa inregistreze continuu sau 24/7 daca este setat doar la detectie de miscare

• Camerele de supraveghere – analogice HD sau IP profesionale-trebuie sa fie compatibile cu tehnologia DVR , NVR

Camere analogice -transmit semnale catre un DVR cu ajutorul unui cablu coaxial.Valorile rezolutiei unei camere analogice pot varia intre 70 si 420 TVL., o valoare mai mare reprezinta o rezolutie mai buna, deci o imagine mai clara

Camere cu IP- pot transmite datele intr-o retea locala, au rezolutii mai mari decat cele analogice, iar zoom-ul digital puternic faciliteaza obtinerea unor imagini de inalta calitate. Acestea se pot dovedi extrem de folositoare mai ales in cadrul procesului de recunoastere faciala sau pentru citirea literelor si cifrelor de pe placutele de inmatriculare ale autovehiculelor. Unele camere IP au nevoie de un singur cablu pentru a se conecta,comparativ cu camerele analogice care au mai multe cabluri si sunt mai dificil de montat.

Rezolutia este numarul de puncte din care o imagine digitala este formata. Aceste puncte se numesc pixeli. Numarul de pixeli din imagine se calculeaza foarte simplu prin inmultirea numarului de pixeli de pe orizontala imaginii cu numarul de pixeli de pe verticala imaginii.

Camerele de supraveghere 4K Ultra HD au o rezolutie inalta de 3840 x 2160, cu peste 8 milioane de pixeli. ,le putem intalni si sub denumirea de camere cu rezolutie 8MP / 2160p.

Camerele de supraveghere Super HD 1440p, cunoscute si sub denumirea de camere 4MP / 2K, ofera o rezoluție de 2560 x1440 pixeli. fiind cele mai populare in materie de rezolutie

Camerele de supraveghere Full HD 1080p produc imagini cu rezolutia de 1920 * 1080 pixeli. Sunt potrivite pentru supravegherea video cu scop general

Camerele de supraveghere HD 720p inregistreaza imagini cu 1280 * 720 pixeli.

Lentilele camerei de supraveghere pot fi de doua tipuri : lentilele fixe focale si lentilele varifocale. In cazul primului tip de lentila, campul vizual nu permite ajustarea, spre deosebire de al doilea tip.

Lentilele varifocale sunt cu mult mai performante, reprezentand totodata o investitie mai costisitoare. Cu cat lentila este mai groasa, cu atat camera va capta mai bine imaginile de la distanta. Daca iti doresti un plus de performanta, poti opta pentru camere cu o deschidere maxima, care pot efectua un zoom pe imagine si, mai mult de atat, au functia de a se roti la 360 de grade.

In cazul lentilei varifocale, exista posibilitatea reglarii atat a unghiului de vizualizare, cat si a focalizarii, insa doar manual, direct din camera. In situatia in care doriti reglarea unghiului de vizualizare direct din DVR sau chiar de pe telefonul mobil, trebuie sa optati pentru lentila cu zoom motorizat.

Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat unghiul orizontal de vizualizare este mai mare

Iluminator Infrarosu IR de la 20 metri, 50 metri, etc

Majoritatea camerelor de supraveghere video sunt dotate cu iluminator in infrarosu, format din LED-uri IR, ce produc o lumina invizibila ochiului uman. Cu cat distanta estimata de producatorul camerei este mai mare, cu atat puteti obtine imagini de la distanta mai mare.

IR Exterior (EXIR) Camerele clasice au un iluminator IR format din mai multe LED-uri IR de dimensiuni mici, pozitionate circular in jurul lentilei.In cazul EXIR , iluminatorul IR este alcatuit din unul sau mai multe LED-uri de dimensiuni mari montate separat de lentila in jurul lentilei si ofera multiple avantaje cum ar fi mai putine probleme cu insectele si panzele de paianjen,acoperire IR complete

Functia Defog- este o functie ce reuseste indepartarea considerabila a efectelor ceței asupra unei imagini

• Set Video Balun – pentru a aduce semnalul video la cablu retea
• Conectori video – conectori mufa Tata sau Mama la capetele cablului,RJ45 pentru cabluri de retea camera IP
• Cabluri video –se ia in calcul distantele de la fiecare camera pana la DVR
• Sursa de alimentare camerele sunt alimentate de o sursa de alimentare de 12V pana la distante de 30 m
• Switch PoE in cazul camerelor cu IP
• Monitor – Daca doriti sa vizualizati imaginile inregistrate pe un monitor sau televizor performant, DVR-ul are 2 iesiri video HDMI si VGA, iar rezolutia de iesire este FULL HD pentru VGA si 4K pentru HDMI.
• UPS- autonomie la lipsa 220V AC , in cazul unei intreruperi a tensiunii de alimentare de baza, 220 V AC trebuie luat in calcul o sursa de tensiune neintreruptibila.

Este indicat ca atunci cand doriti sa achizitionati un sistem de supraveghere video , sa o faceti de la o societate care se ocupa si cu instalarea sistemului de supraveghere video.

Evitati pachetele de monitorizare din supermarketuri sau platforme online deoarece aceste kituri de supraveghere video nu sunt complete , nu sunt de actualitate, fiind depasite tehnologic, nebeneficiind de suport sau aplicatii de monitorizare .Ele au preturi atragatoare tocmai pentru a atrage clientii neavizati.

DREAM VIDEO SYSTEMS
Adresa: Bdul Independenței, nr. 8, bloc B1, ap. 72, Brăila
Telefon: 0741556035
Email: office@dreamvideosystems.ro
dream video systemsdream video systemsdream video systems